fbpx

MATERIJALI ZA IZRADU KUHINJA

Kuhinje dijelimo prema vrsti materijala od kojeg su izrađene kuhinjske fronte (vratnice).

TIJELO KUHINJE

Tijelo (korpus) kuhinje kantiramo trakom 1 mm debljine. Kritične elemente u kuhinji: sudoper, pećnica i elementi oko perilice; zaštićujemo aluminijskim profilima kako bi se izbjegla oštećenja na elementima koje uzrokuju toplina i vlaga.

FRONTE

OPLEMENJENI IVERAL


Isključivo visokokvalitetni, rubovi obrađeni ABS trakom 2,5 mm, zaobljeni laganim radijusom. Mogućnost izrade u preko 200 dekora, jednobojni i s uzorkom drveta.

AKRILNE PLOČE


Tvornički visokog sjaja u 12 boja – rubovi obrađeni ABS trakom 1 mm, precizno obrađeni kako se ne bi isticali spojevi.

KUHINJE ZAOBLJENOG DIZAJNA


Kuhinje oblih i valovitih fronti najmodernijeg dizajna. Izrađuju se tehnikom ukalupljivanja i modeliranja. Za izradu se koriste posebni savitljivi materijali koji se lijepe PUR ljepilima te se prešaju u kalupe različitih oblika. Glamour kuhinje se također lakiraju u svim tehnikama (mat, visoki sjaj, metalic, briliant ili perla).

MEDIJAPAN


Materijal koji bojamo u preko 4 tisuće različitih boja te lakiramo u mat, visoki sjaj, metalic boje ili briljantne presijavajuće boje te perla boje.

FURNIRI


Drveni furniri od hrasta, bukve, jasena ili mahagonija. Također nudimo i egzotične furnire u više od 80 vrsta. Korištenjem ovog materijala dobivamo jedinstvene, neponovljive uzorke. Furniri za izradu se pomno biraju kako bi se dobio uzorak koji prati linije i stvara sliku. Ovisno o furnirima, možemo ih nijansirati i bojati u RAL bojama te kod pojedinih furnira možemo dobiti nepravilne površine godova pomoću tehnike četkanja.

RADNE PLOČE

Radna ploča predstavlja glavnu površinu u kuhinji na kojoj se obavlja većina pripreme hrane stoga je bitno da radna ploča svojim kvalitativnim svojstvima odgovara vašim potrebama.

VRSTE RADNIH PLOČA

Radna ploča predstavlja glavnu površinu u kuhinji na kojoj se obavlja većina radnji pripreme hrane pa je tako bitno da radna ploča svojim kvalitativnim svojstvima odgovara vašim potrebama.

LAMINATNE PLOČE


Kvalitetne radne ploče , izrađene iz jednog komada sa zaobljenom prednjom stranom. Dolaze u preko 100 različitih dekora.

MAX COMPACT PLOČE


Dodatno zaštićeni visokotlačni prešani laminati. Materijal potpuno otporan na vodu i vlagu, visoke temperature, udarce i ostala oštećenja. Ploče se mogu oblikovati pa su zato pogodne za Glamour kuhinje. Podloga koja se stavlja ispod compact ploče kako bi se postigao željeni estetski efekt može biti u medijapanu lakiranom u bilo kojoj izvedbi (mat, sjaj, metalic, brilijant, perla) lakiranja kao i u bilo kojoj nijansi boje i debljine medijapana. Podloga također može biti i iz punog drveta nijansiranog u određenu boju. Compact ploče dolaze u više od 200 različitih dekora.

CORIAN I KERROCK PLOČE


Corian i Kerrock radne ploče – Corian je mješavina prirodnih materijala i akrilnih smola. Palete boja su raznovrsne, od svjetlih preko zemljanih do tamnih tonova. U ponudi je preko 100 dekora.

STAKLO


Za prostor između podnih i visećih elemenata nudimo staklo u raznim izvedbama.

1. Staklo lakirano u željenu boju u svim nijansama
2. Staklo iza kojega se zid oblaže prirodnim kamenom ili kamenim furnirima
3. Staklo iza kojega se zid oblaže modernim i kvalitetnim tapetama (veliki izbor dekora)

OKOVI


Okovi koje ugrađujemo u naše kuhinje su od vrhunskih proizvođača kao što su Hettich, Kessebohmer i Grass blum. Okovima se povezuje korpus (tijelo) kuhinje i fronte.
O kvaliteti okova ovisi kvaliteta cijele kuhinje, snaga i čvrstoća okova utječe na preciznost korištenja i dugotrajnost kuhinje.

Kao vezne elemente korpusa kuhinje i vratnica, ladica i ostalih elemenata koristimo samo najkvalitetnije samozatvarajuće Blum britvele s nečujnim "silent system" sistemom zatvaranja elemenata, ladice Tandembox, Grass Nova PRO DELUXE sa zaustavnim momentom i laganim nečujnim zatvaranjem, a za podizne mehanizme koristimo najčvršće Blum podizne mehanizme.