U sljedećem tekstu pronaći ćete zbirku svega onoga što trebate znati pri kupnji i odabiru kuhinje po mjeri!

1. Raspored

Razumijevanje vaše trenutne kuhinje

Vjerujemo da je prvi korak za obnovu vaše kuhinje razumijevanje načina na koji je vi i vaša obitelj trenutno koristite. Odvojite trenutak i razmislite o nekoliko stvari koje vam se sviđaju u vašoj kuhinji, koje probleme s njom imate te kako bi izgledala vaša idealna kuhinja?

Ovaj je korak presudan za funkcionalnost nove kuhinje. Kako bi optimizirali funkcionalnost prostora, naši dizajneri žele integrirati vaše jedinstvene potrebe i želje u prostor. Na primjer, ako ste strastveni pekar, prilagodit ćemo vašu kuhinju za više prostora na radnoj površini. Ako često priređujete zabave, prilagodit ćemo se tome! Naši dizajneri procjenjuju vaš životni stil kako bi pronašli optimalnu ravnotežu između prostora za rad, prostora za odlaganje i otvorenog prostora za vaše potrebe.

Istraživanje novih ideja

U današnje vrijeme postoji mnogo resursa na kojima možete pronaći nove inspirativne ideje, rasporede kuhinja te inovacije u funkcionalnosti. Pogledajte stranice poput Pinterest-a, Houzz-a i naše modele kuhinja kako biste pronašli zanimljive stilove koje ćete integrirati u svoju buduću kuhinju.

Naša kuhinjska galerija prikazuje neke od kreativnih načina na koje smo udovoljili potrebama klijenta, poput skrivanja kuhinjskih uređaja s radne površine u garažu za uređaje ili stvaranja poluotoka umjesto otoka kako bismo uravnotežili radni prostor i prostor radne površine.

Kuhinjski trokut

Kuhinjski radni trokut je takav koncept da štednjak, sudoper i hladnjak moraju biti unutar trokuta kako bi se postiglo optimalno radno okruženje. To je koncept dizajna koji se koristi za stvaranje idealnog radnog prostora u kuhinji.

Mjesto prozora određuje gdje ćemo je najbolje smjestiti sudoper kako ne biste ostali zagledani tokom pranja posuđa! Ukoliko postoji stroj za pranje posuđa, idealno mjesto je s desne strane umivaonika (ako ste dešnjak). Ovo je nekoliko čimbenika koje uzimamo u obzir za pravilan raspored kuhinje radi optimalne funkcionalnosti.

2. Dizajn

Sada dolazi zabavni dio, dizajniranje vlastite kuhinje. Inspirirajte se i precizirajte ideje gledajući Pinterest, Houzz, odlazeći u prodajne salone i gledajući časopise.

Ovaj korak pomoći će našim dizajnerima dati viziju vašeg savršenog dizajna za započinjanje postupka. Možemo vam pomoći da ideje proširite na opću temu vaše kuhinje. Kada tražite inspiraciju kroz časopise ili web stranice, preporučujemo da obratite posebnu pozornost na nekoliko stvari:

  1. Ukupni ton prostora (topli, hladni, tamni ili svijetli)
  2. Kako se radna površina, zidne obloge i pod podudaraju
  3. Opcije osvjetljenja
  4. Boje kuhinjskih ormarića
  5. Stilovi kuhinjskih ormarića.

Kad je riječ o odabiru glavnih boja kuhinje, predlažemo da krenete od kuhinjskih ormarića, a zatim se odlučite za podnice, radne površine te zidne obloge. To znači da ništa nije zaključeno dok ne odaberete sve, a boje možete dodatno prilagoditi tijekom postupka dizajniranja.

Bojanje, premaz ili nešto drugo?

Pitanje koje često postavljamo je odabir bojanja kuhinje ili premaza kuhinje. Glavna razlika je u tome što boja čini ormare neprozirnom jednoličnom bojom, dok premaz omogućuje prozirniji završetak, a zrna drveta pojavljuju se kroz premaz poput zatamnjenog sloja boje na vrhu temeljnog drveta.

Postoji i treća opcija s vratima ormara od potpuno ravnih panel ploča koji postaju sve popularniji. Vrata napravljena od akrilnih ploča visokog sjaja su održiva alternativa. Imamo pristup stotinama, ako ne i tisućama različitih opcija boja.

datno prilagoditi tijekom postupka dizajniranja.

3. Materijali kuhinjskih ormarića

Što se tiče materijala i boja kuhinjskih ormarića, postoji mnogo različitih opcija koje možete odabrati. Ljepota izrade kuhinje po mjeri je u tome što možete uskladiti bilo koju boju bez obzira želite li kuhinju prilagoditi ostalim prostorima u vašem domu ili napokon dobiti onu savršenu boju o kojoj ste sanjali!

Ovaj vodič opisuje nekoliko stvari koje morate imati na umu prilikom pokušaja odabira boje, materijala ormarića, materijala vrata ormarića i hardvera. Naši dizajneri također će vam pomoći da vas vode kroz ovaj postupak.

Unutrašnjost kuhinjskih ormarića

Kada je riječ o odabiru materijala od kojeg su napravljeni ormarići, imate nekoliko mogućnosti. Svaki materijal ima svoje prednosti.

  • Iverica – Iverice su mješavina drveta i ljepila, sa slojem melamina ili drvenog furnira koji je štiti od vlage i daje joj izgled. Poboljšanja u proizvodnji tijekom posljednjih nekoliko godina omogućili su većem broju tvrtki da proizvode više vrsta boja, pa čak i tekstura. Glavna prednost ormara od iverica je u tome što su isplativi i postoji izbor boja.
  • Šperploča – Šperploča se sastoji od više slojeva tankog tvrdog drveta u izmjeničnim smjerovima kako bi se spriječilo savijanje. Paneli od šperploče obično imaju furnir od drveta koji se može bojiti u bilo koju boju zaštitnim premazom za prskanje kako bi se spriječilo oštećenje od vode. Glavna prednost ormara od šperploče je trajnost, jer je ona jedan od najjačih materijala za izradu kuhinjskih ormara.

4. Vrata ormarića

Još jedno veliko pitanje koje imaju naši klijenti je kakav bi materijal za vrata ormarića trebali koristiti. Na izbor su dva glavna materijala: Tvrdo drvo i MDF. Nekoliko stvari koje diktiraju materijale koje koristimo su boja koju biste željeli, na primjer, ako želite samo premaz na ormarima, morali bismo koristiti tvrdo drvo, a ako biste htjeli vrata s potpuno ravnim pločama, morali bismo koristiti MDF ili melamin (iverica, oplemenjeni iveral).

MDF

Naziv MDF stoji za za vlaknastu ploču srednje gustoće. To je gusta ploča izrađena od čvrsto zbijenih nusproizvoda od drveta. Prednosti upotrebe MDF-a su niža cijena i otpornost na vodu i vlagu u usporedbi s tvrdim drvom. MDF koji koristimo pravilno je zatvoren PVC premazom, što ga čini mnogo manje osjetljivim na oštećenja vodom.

5. Boje

Odabir prave boje ovisi 80% o osobnim željama i 20% o prijedlozima naših dizajnera. Vjerujemo da je odabir boja vaše nove kuhinje duboko osoban proces. Jednom kada naši dizajneri vide o kojim bojama razmišljate, primijenit će svoju stručnost kako bi izvukli savršenu boju za prostor.

Personalizirana kuhinja po mjeri najbolje je rješenje za današnji dom! Ukoliko ste zainteresirani za savjetovanje o vašoj novoj kuhinji, kontaktirajte nas putem naše kontakt forme za besplatno i neobvezujuće projektiranje vaše kuhinje u Interijeri Beljan studiju.