Materijali

Kuhinje dijelimo prema vrsti materijala od kojeg su izrađene fronte (vratnice).

Fronte

Oplemenjeni iveral

Oplemenjeni iveral

Oplemenjeni iveral – isključivo visokokvalitetni, rubovi obrađeni ABS trakom 2,5 mm, zaobljeni laganim radijusom. Mogućnost izrade u preko 200 dekora, jednobojni i s uzorkom drveta.

Akrilne ploče

Akrilne ploče

Akrilne ploče – tvornički visokog sjaja u 12 boja – rubovi obrađeni ABS trakom 1 mm, precizno obrađeni kako se ne bi isticali spojevi.

 

Medijapan

Medijapan

Medijapan – materijal koji bojamo u preko 4 tisuće različitih boja te lakiramo u mat, visoki sjaj, metalic boje ili briljantne presijavajuće boje te perla boje.

Furnirani kamen

Furnirani kamen

Furnirani kamen – kameni furniri se prešaju na vodootpornu šperploču te se površina zatim lakira posebnim lakovima namjenjenima isključivo kamenim furnirima.

 

Masiv

Furnirani kamen

Masiv – puno drvo - hrast, smreka, bukva, mahagonij ili tropske vrste drva: samba, ajus ili paduk koristimo za izradu rustikalnih i klasičnih kuhinja koje imaju profilirane fronte. Nudimo mnoštvo uklada raznih profila kao i mogućnost izrade po nacrtu i željama klijenta. Kod ovog tipa kuhinja može se koristiti i medijapan lakiran u više od 2000 boja i/ili patiniran u zlatu, starom zlatu ili bronci, moguće je izraditi i razne druge efekte: dojam dotrajalosti i pohabanosti, efekt pucanja laka, struktur lak, crvotočine i sl.

Furniri

Furniri

Furniri – drveni furniri od hrasta, bukve, jasena ili mahagonija. Također nudimo i egzotične furnire u više od 80 vrsta. Korištenjem ovog materijala dobivamo jedinstvene, neponovljive uzorke. Furniri za izradu se pomno biraju kako bi se dobio uzorak koji prati linije i stvara sliku. Ovisno o furnirima, možemo ih nijansirati i bojati u RAL bojama te kod pojedinih furnira možemo dobiti nepravilne površine godova pomoću tehnike četkanja.

 

Glamour kuhinje

Glamour kuhinje

Glamour kuhinje – Kuhinje oblih i valovitih fronti najmodernijeg dizajna. Izrađuju se tehnikom ukalupljivanja i modeliranja. Za izradu se koriste posebni savitljivi materijali koji se lijepe PUR ljepilima te se prešaju u kalupe različitih oblika. Glamour kuhinje se također lakiraju u svim tehnikama (mat, visoki sjaj, metalic, briliant ili perla).

Ultraplast

Ultraplast

Ultraplast – umjetni materijal, plastična masa, koji je kao materijal za izradu fronti najotporniji na udarce i oštećenja. Preša se na vodootpornu šperploču te se rubovi lakiraju. U ponudi imamo veliki izbor dekora, od klasičnih pa sve do ekskluzivnih uzoraka.

 

Staklo

Staklo

Staklo – kuhinje sa staklenim frontama obrubljenim tankim aluminijskim okvirima. Staklo se također može lakirati u svim nijansama svih boja. Staklo se ubraja među najzahvalnije materijale za održavanje.

 

Vrste radnih ploča

Radna ploča predstavlja glavnu površinu u kuhinji na kojoj se obavlja večina radnji
pripreme hrane pa je tako bitno da radna ploča svojim kvalitativnim svojstvima
odgovara Vašim potrebama.

Max compact

Max compact

Max compact – dodatno zaštićeni visokotlačni prešani laminati. Materijal potpuno otporan na vodu i vlagu, visoke temperature, udarce i ostala oštećenja. Ploče se mogu oblikovati pa su zato pogodne za Glamour kuhinje. Podloga koja se stavlja ispod compact ploče kako bi se postigao željeni estetski efekt može biti u medijapanu lakiranom u bilo kojoj izvedbi (mat, sjaj, metalic, brilijant, perla) lakiranja kao i u bilo kojoj nijansi boje i debljine medijapana. Podloga također može biti i iz punog drveta nijansiranog u određenu boju. Compact ploče dolaze u više od 200 različitih dekora.

Kerrock

Kerrock

Kerrock - radne ploče od Kerrocka udružuju čvrstoću prirodnog kamena i ljepotu keramike. Posebno se odlikuju trajnošću i raznolikošću boja, oblika i vrlo kreativnih izvedbi i mogućnosti oblikovanja i uporabe. Mogućnost izrade u preko 80 dekora (jednobojnih, granit i teraco). Mogućnost dvije vrste izvedbe: masivnija od 4 cm ili više i tanja s podlogom od medijapana u željenoj boji i debljini. Posebnosti Kerrocka su nevidljivi spojevi spajanja ploča i, vrlo često, sudopera u istoj boji izrađenog također od Kerrocka čime se dobiva radna površina spojena u jedno tijelo što daje posebno atraktivan estetski dojam.

 

Kreativne ploče

Kreativne ploče

Kreativne radne ploče (naša kreacija) – kreativne radne ploče izrađene od Ultraplasta, vrlo kvalitetne i otporne na udarce i habanje vrlo originalnog izgleda. Konačni izgled tahvih ploča ovisi o izabranom materijalu i tipu kuhinje.

Corian i Montelli

Corian i Montelli

Corian i Montelli radne ploče – Corian je mješavina prirodnih materijala i akrilnih smola. Palete boja su raznovrsne, od svjetlih preko zemljanih do tamnih tonova. U ponudi je preko 100 dekora.

 

Kamene ploče

Kamene ploče

Kamene radne ploče – mogućnost izrade radnih ploča od kamena, mramora i granita u širokom izboru te mogućnost izrade sudopera od istoga materijala.

Laminatne ploče

Laminatne ploče

Laminatne radne ploče – kvalitetne radne ploče , izrađene iz jednog komada sa zaobljenom prednjom stranom. Dolaze u preko 100 različitih dekora.